Dasar privasi

1. Catatan

Pengisytiharan dasar privasi ini terpakai untuk laman web “www.Klingspor.de”.
Laman web dihoskan oleh Klingspor Management GmbH & Co KG.
Data peribadi dikumpulkan dan digunakan sepenuhnya oleh Klingspor mengikut undang-undang perlindungan data yang berkenaan. Data peribadi adalah maklumat mengenai identiti anda, seperti nama, alamat, alamat e-mel, nombor telefon. Data ini hanya akan disimpan, jika anda menyerahkannya secara aktif kepada kami.

2. Penggunaan Data

2.1 Secara Umum
Klingspor menggunakan data peribadi yang anda berikan hanya

(1) untuk menjawab pertanyaan anda,
(2) untuk menghantar bahan maklumat,
(3) untuk memaklumkan syarikat Klingspor Group dan rakan kongsi mereka tentang permohonan dan tujuan penyelidikan pasaran dan pendapat, dan
(4) untuk melaksanakan perkhidmatan yang anda mohon.

Klingspor tidak menyimpan data lebih lama daripada yang diperlukan.

2.2 Pengumpulan Data dan Penyimpanan
Apabila menggunakan laman web, data disimpan secara automatik yang tidak boleh dikecualikan daripada rujukan secara tidak langsung kepada anda. Data ini juga dijana apabila mengakses banyak laman web pihak ketiga yang lain. Ini termasuk, contohnya, maklumat tentang pelayar web yang digunakan, halaman yang dilawati dan tempoh tinggal.
 
Sejauh mana rujukan peribadi boleh dibuat secara tidak langsung, Klingspor memadamkan maklumat tersebut dalam masa yang singkat. Secara kebetulan, data tersebut akan digunakan dengan tanpa nama, untuk memperbaiki laman web dan memastikan keselamatan dan kestabilannya. Jika anda tidak ingin menggunakan perkhidmatan khas dari Klingspor, Klingspor tidak memerlukan sebarang data dari anda untuk melawat laman web Klingspor.

Jika anda ingin menggunakan perkhidmatan peribadi yang tertentu, Klingspor akan meminta nama anda, mungkin nama pengguna dan, jika perlu, maklumat peribadi selanjutnya. Terserah kepada anda untuk memutuskan, sama ada anda hendak menyerahkan data ini. Tanpa maklumat ini, walau bagaimanapun, Klingspor tidak dapat memberikan anda perkhidmatan yang anda perlukan dalam kes ini.

JavaScript, kuki atau JAVA Applets boleh digunakan dalam tawaran maklumat oleh Klingspor. Penggunaan fungsi ini boleh dimatikan oleh tetapan program pelayar oleh pengguna masing-masing.

Dalam keadaan tertentu, Klingspor akan menambahkan data yang anda berikan dengan data dari sumber lain. Data tambahan sedemikian membantu Klingspor menilai dan memperbaiki tawaran dan perkhidmatan laman webnya. Pada masa yang sama, keutamaan pengguna boleh ditentukan supaya laman web dan perkhidmatan Klingspor disesuaikan dengan keperluan khas anda.

Pemindahan data tanpa nama (data yang tidak lagi dapat diberikan kepada anda) kepada rakan kongsi dan penaja adalah dibenarkan pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.

Anda boleh pada bila-bila masa secara bertulis mengikut undang-undang yang terpakai, bertanya jika dan apa maklumat peribadi tentang anda yang disimpan dengan kami. Kami akan kemudiannya menghantar mesej kepada anda.

3. Tempat Pemprosesan Data

Pelayan web dan kandungan web Klingspor dikendalikan dan diselia oleh Klingspor Management GmbH & Co KG di Jerman.

4. Google Analytics

Laman web ini menggunakan Google Analytics, sebuah perkhidmatan analisis laman web Google Inc. ("Google"). Google Analytics menggunakan apa yang dipanggil "Kuki", fail teks yang disimpan di dalam komputer anda dan yang membolehkan analisis penggunaan laman web.

Maklumat yang dihasilkan oleh kuki mengenai penggunaan laman web anda ini biasanya dihantar dan disimpan oleh Google di dalam pelayan di Amerika Syarikat. Ketanpanamaan IP telah diaktifkan di dalam laman web ini supaya alamat IP anda dipendekkan terlebih dahulu oleh Google di negara anggota Kesatuan Eropah atau di negara kontrak lain dalam Perjanjian di Kawasan Ekonomi Eropah. Hanya dalam kes yang berkecuali, alamat IP penuh akan dihantar ke pelayan Google di Amerika Syarikat dan dipendekkan di sana.

Bagi pihak Klingspor, Google akan menggunakan maklumat ini untuk menilai penggunaan anda laman web kami, untuk mengumpulkan laporan mengenai aktiviti laman web, dan untuk menyediakan penggunaan laman web dan Internet yang berkaitan dengan Klingspor sebagai pengendali laman web ini. Alamat IP yang disediakan oleh Google Analytics dari pelayar anda alamat IP yang dihantar tidak akan digabungkan dengan data Google lain. Anda boleh menghalang penyimpanan kuki dengan tetapan yang sesuai bagi perisian pelayar anda; Walau bagaimanapun, Google memberi amaran bahawa anda mungkin tidak dapat menggunakan semua fungsi laman web ini sepenuhnya.

Di samping itu, laman web ini menggunakan laporan Google Analytics untuk prestasi ciri-ciri dan kepentingan demografi, yang menyimpan ciri-ciri demografi seperti umur dan jantina di dalam kuki. Data ini tidak dikembalikan kepada individu tertentu dan boleh dinyahaktifkan pada bila-bila masa melalui tetapan paparan.

Di samping itu, anda boleh menghalang pengumpulan oleh Google tentang data yang dihasilkan melalui kuki dan penggunaan laman web anda (termasuk alamat IP anda) serta pemprosesan data ini oleh Google dengan memuat turun pemalam pelayar yang tersedia di bawah pautan berikut dan pasang. Pautan semasa ialah: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.