Jangka hayat

Jangka hayat rak adalah jangka masa untuk perkakas lelasan, yang boleh digunakan dengan mereka sehingga penggantiannya diperlukan kerana haus. Angka utama biasa untuk jangka hayat perkakas lelasan adalah, contohnya, bilangan calar yang dibuat dengan perkakas (cakera pemotongan) atau bilangan bahan kerja yang diproses dengan perkakas (cakera mop pelelas dan sabuk pelelas).
Semasa pengeluaran perkakas lelasan boleh mempengaruhi jangka hayat dengan jenis, kuantiti dan kualiti serat lelasan begitu juga dengan pembangunan dan kandungan pengikatan (jenis, kekerasan, pengisi).

Untuk memberi pengguna sokongan tambahan dengan pemilihan perkakas terbaik yang sesuai untuk penggunaannya, perkakas berputar untuk lelasan dan pemotongan selain diklasifikasikan ke dalam tiga kelas prestasi (Extra, Supra, Special) juga ditambah dari segi keagresifan dan jangka hayat mereka. Sekiranya pengguna meletakkan jangka hayat yang panjang (iaitu jangka hayat perkakas ini yang panjang, sama dengan jumlah maksimum pemotongan atau bahan kerja yang diproses) nilai yang tinggi dan untuk masa dan kos yang rendah, pengguna boleh memilih perkakas yang sama seperti yang dinyatakan di dalam pilihan Klingspor.

Produk Sesuai Untuk

Kembali ke pengetahuan lelasan