oSa (Organisation for Safety of Abrasives)

Lelasan dan lelasan pemotongan memerlukan kelajuan perkakas berputar yang tinggi dalam banyak bidang penggunaan.
Oleh itu, produk ini mestilah selamat untuk menahan beban haba dan pemesinan terlampau.

Malangnya, tidak terdapat keperluan keselamatan yang mengikat secara global untuk perkakas lelasan. Atas sebab ini, pengeluar perkakas lelasan yang bertanggungjawab dari beberapa negara Eropah mengasaskan Organization for Safety of Abrasives – oSa – pada tahun 2000 dan menetapkan tanda yang jelas terhadap produk kualiti rendah.

Pengguna mengenali produk berkualiti ini pada tanda dagangan oSa. Untuk pengeluar dan peniaga, ini bermakna risiko liabiliti dikurangkan, pasaran dan daya saing serta keuntungan imej meningkat.
Dalam rangka kerja sistem pengurusan kualiti dalaman syarikat, pengeluar memeriksa, bahawa syarat ketat dipenuhi dan hanya produk yang selamat, berkualiti tinggi dikeluarkan dan diedarkan.


Organization for Safety of Abrasives mengesahkan komitmen ini dengan memberikan tanda dagangan oSa yang dilindungi kepada syarikat ahli di seluruh dunia. Tanda oSa tidak menandakan sebarang liabiliti Organization for Safety of Abrasives atau badannya untuk keselamatan pengendalian produk yang ditanda.


 

Produk Sesuai Untuk

Kembali ke pengetahuan lelasan