Penutup pengikatan dengan pengeluaran pelelas

Penutup pengikatan adalah penggunaan kedua bahan pelekatan dengan pengeluaran pelelas pada substrat. Ia mengikuti pengikatan asas pada substrat serat lelasan yang ditetapkan. Tugasan utama penutup pengikatan - juga dikenali sebagai lakuer - untuk menambat dengan ketat serat lelasan dalam pengikatan.

Ia bertujuan untuk memberikan daya sokongan tambahan terhadap daya sisi, yang bertindak pada serat secara kekal dalam proses lelasan. Dalam tugasan kedua, produk mempunyai warna tipikal.
Jenis dan jumlah penutup pengikatan mempunyai pengaruh yang menentukan prestasi lelasan pelelas. Dengan pelelas Klingspor, resin sintetik selalu digunakan sebagai penutup pengikatan, yang berbeza dengan pengikatan gam atau bahan pengikat semula jadi lain, yang mempunyai kekuatan dan kekuatan lekatan yang tinggi dan untuk memastikan lekatan serat dan juga prestasi lelasan. Jumlah pesanan penutup pengikatan ditetapkan untuk setiap jenis dalam formula dan disesuaikan dan dioptimumkan untuk penggunaan tertentu. Pesanan penutup pengikatan dipantau secara berterusan oleh Klingspor semasa pengeluaran pelelas pada substrat melalui pengukuran laser dan sebagai tambahan melalui proses pengukuran berat secara rawak pada sampel yang ditetapkan dengan tepat untuk pematuhan spesifikasi formula.

Penutup pengikatan memainkan peranan penting dalam semua pelelas pada substrat,erutamanya dengan sabuk pelelas disebabkan oleh kelajuan pemotongan tinggi dan beban yang tinggi. Dengan penambahan bahan tertentu dalam penutup pengikatan sabuk pelelas boleh diperbaiki dan dioptimumkan untuk penggunaan tertentu, contohnya. melalui penambahan bahan lelasan aktif untuk pemprosesan keluli tahan karat dengan LS 312 JF, CS 411 Y dan sebagainya.

Produk Sesuai Untuk

Kembali ke pengetahuan lelasan