Substrat

Pelelas pada substrat boleh didapati dengan substrat kertas, kain, gentian dan kerajang.

Substrat kertas adalah murah dan untuk penggunaan dengan keperluan kekuatan yang rendah (lelasan permukaan). Mereka dibahagikan mengikut berat permukaan dalam kertas A (sangat ringan) hingga G (sangat berat).

Substrat fabrik adalah lebih kuat daripada substrat kertas, dan oleh sebab itu, biasanya ia terdapat dalam penggunaan dengan keperluan yang tinggi pada kekuatan tegangan, contohnya, untuk lelasan penyingkiran atau lelasan profil dengan sabuk pelelas. Di sini, pilihan termasuk substrat kayu yang ringan dan fleksibel tinggi dari kain campuran poliester kapas hingga kain poliester yang berat dan tahan lusuh yang tinggi, contohnya, untuk lelasan penyingkiran.

Gentian (Gentian tervulkan) adalah bahan kerja dari kapas dan gentian selulosa, yang memberikan substrat yang stabil dan homogen, yang digunakan untuk cakera gentian.
Substrat kerajang terdiri daripada filem poliester nipis, yang memberikan substrat yang sangat rata dan juga tahan lusuh. Ia digunakan terutamanya dengan cakera dan sabuk untuk lelasan halus permukaan, khas dalam bahagian lakuer.

Produk Sesuai Untuk

Kembali ke pengetahuan lelasan